„Tu ai iubi un om ca tine?”

Review : Tu ai iubi un om ca tine ? – CRISTI GROSARU  

Date tehnice

Autor: Cristi Grosaru

Titlu: 𝒯𝓊 𝒶𝒾 𝒾𝓊𝒷𝒾 𝓊𝓃 𝑜𝓂 𝒸𝒶 𝓉𝒾𝓃𝑒?

Editura: BOOKZONE

Gen: Dezvoltare personala

Nr. pagini: 109

Structura lucrarii: Capitole

Prefata: Motivul aparitiei conceptelor, idelor, respectiv al cartii

Cartea prezinta in prim plan o introducere a autorului care explica motivul aparitiei conceptelor, idelor, in final, al cartii. Este structurata pe capitole, fiecare titlu de capitol fiind o intrebare adresata cititorului,  dezbatuta apoi de autor in paragrafele respective. Este un “dialog” interiorizat despre un mod inteligent de a te cunoaste si dezvolta pe sine.

Tema abordata este dezoltarea si cunoasterea pe sine astfel incat autorul prezinta un « dialog » pe care il are cu propria persoana incercand sa se descopere.

Problemele pe care cartea le discuta sunt  situatii actuale cu care toti tinerii se confrunta : lipsa increderii in sine, inconstienta capacitatilor proprii, teama de nou si vointa de a incepe un lucru inovativ, modul in care te raportezi la tine insuti si cum sa reusesti sa te mobilizezi conform planurilor tale de viitor.

𝒟𝑒 𝒸𝑒 𝓈𝒶 𝑜 𝒸𝒾𝓉𝑒𝓈𝓉𝒾?

Pe mine m-a atras titlul, din start se porneste de la o premiza intriganta, realizand un apel la actiune a cititorului prin fornularea intrebarii. Mi s-a parut interesat sa iti pui problema astfel: « tu esti multumit de omul care esti/ ai devenit? exista iubire de sine in viata ta ? Esti persoana care iti doresti sa fii ? si multe alte intrebari care reies ca substrat al titlului. Daca iti doresti sa te cunosti pe tine folosind intrebarile potrivite, aceasta e cartea pe care ti-o recomand. Este dinamica din punct de vedere mental si iti poate rasturna perspectivele cu argumente solide. Vei invata sa fii fericit cu tine, sa iti recapeti increderea in propria persoana si sa intelegi ca tu esti singurul responsabil pentru demersul vietii tale. In functie de imaginea de sine cu care pornesti la drum, poate fi o lectura care sa iti dezvaluie noi puncte de vedere sau iti poate intari conceptiile, astfel ca, indiferent de varianta, ambele accentueaza cresterea stimei de sine, increderea in propriile ideologii sau dezvoltarea unora noi si descoperirea unui mod sanatos de a gandi.

𝒫𝓊𝓃𝒸𝓉𝑒 𝓈𝓁𝒶𝒷𝑒:

Mi-as fi dorit insa mai multe capitole, cartea avand doar 109 pagini, dar poate fi si un aspect bun, fiind usor de citit. De asemenea as fi dorit o abordare mai detaliata si o insistenta pe subiecte, insa modalitatile complicate nu sunt neaparat pe intelesul tututor, astfel cartea faciliteaza asimilirea informatiilor prezentate si punerea acestora in practica.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s